• Please Select Your Region from the Map

PALLET GRIP® VAN LANTECH DOOR DE ASSOCIATION OF AMERICAN RAILROADS GOEDGEKEURD ALS PALLETZEKERINGSOPLOSSING

Posted by Frank McAllister on 7/3/19 8:30 AM

Louisville, KY, juni 2019 – De Association of American Railroads (AAR) is een industriële handelsgroep die in de eerste plaats de grote vrachtspoorwegmaatschappijen van Noord-Amerika vertegenwoordigt en zich inzet voor verbetering van de efficiëntie, veiligheid en dienstverlening in de spoorwegsector. Het Damage Prevention and Freight Claim Committee van de AAR heeft onlangs Pallet Grip® van Lantech goedgekeurd als palletzekeringsoplossing omdat bewezen is dat het productschade voorkomt tijdens het vervoer.

 

Elk jaar schuiven tijdens het transport miljoenen ladingen van hun pallet, wat tot miljarden euro’s aan nabewerking en verspilling leidt. Als de lading niet goed aan de pallet is gebonden of ‘vastgemaakt’, kan die tijdens het vervoer gaan schuiven en beschadigd raken. Het pallet wikkelen tot aan de onderkant van de pallet is niet voldoende. Gaten in de folie – veroorzaakt door de vorken van een heftruck of pompwagen – kunnen zich als scheuren over de hele lading verspreiden, waardoor de wikkelkracht van de folie afneemt.

Pallet Grip 2

Pallet Grip® is een exclusieve functie van Lantech waarmee de lading wordt vastgemaakt aan de pallet. Daarbij wordt de onderste 12 cm van de rekfolie aan het einde van de wikkelcyclus opgerold tot een strakke foliekabel. Deze kabel wordt vervolgens tot net onder de dekplanken van de pallet geduwd; laag genoeg om de lading vast te maken en hoog genoeg om niet te worden doorboord door de vorken van een pompwagen of heftruck.

 

Download de Pallet Grip-brochure

Download het Pallet Grip-rapport van de AAR

 

OVER LANTECH

In 1972, op het hoogtepunt van de energiecrisis, maakte Lantech wereldwijd indruk met de uitvinding van de palletwikkelaar, waarmee bedrijven hun te vervoeren producten voortaan op een andere manier konden verpakken en beschermen. Jaarlijks worden miljarden palletladingen omwikkeld. Tegenwoordig bouwen we doos- en trayverwerkingsmachines in Nederland en palletwikkelaars in de Verenigde Staten. Door de jaren heen heeft ons bedrijf voortgebouwd op innovatie, klantenondersteuning en de missie om transportschade drastisch te beperken. Lantech is de wereldleider op het gebied van secundaire verpakkingsoplossingen.

Topics: Pallet-Grip, Palletwikkelaar, Transportschade, pallet wikkelen